به نام خدا

همایش سال 1386

 

   در تاریخ 14/06/86 همایش سالیانه جامعه یاوری فرهنگی در فرهنگ سرای نیاوران برگزار گردید.

ابتدا قرائت قرآن کریم و بعد سرود جمهوری اسلامی ایران به سمع حاضرین رسانده شد سپس مجری برنامه آقای امیر شهلا از استاد احمد رسول زاده دعوت بعمل آورد که پیام جامعه یاوری را برای حاضرین در جلسه قرائت نمایند و ایشان با یک رباعی از مجتبی کاشانی چنین آغاز کرد:

آغاز سخن یاد خدا باید کرد                      خود را به امید او رها باید کرد

ای با تو شروع کارها زیباتر                        آغاز سخن ترا صدا باید کرد

دوستان و یاوران ارجمند، باز هم سالی گذشت و زاد روز ستاره ای درخشان از کهکشان عشق و افسانه دوستی از راه رسید و ما به رسم دل آرایی و سنّت مجتبایی گرد هم آمده ایم تا با هم دلی و هم آوایی سالی از سالهای یاوری را آغاز کنیم و بذر هایی تازه از عشق و صلح و دانش بیافشانیم. گرد هم آمده ایم تا میراث ماندگار کاشانی را پاس بداریم. میراث کاشانی کاخیست بلند که پی اش را از عشق افکنده اند.کاخی که از باد و باران و طوفان نیز گزندی نمی یابد.

سالک، رمز جاودانگی را دانست و دلش را به عشق زنده نمود تا دوام خویش را بر جریده عالم به ثبت رساند و به هم اندیشان و هم مسلکان بیاموزد که چگونه می توان جاودانه زیست. پاسداری از این گنجینه های انسانی و فرهنگی میّسر نیست مگر با پیوند دلها و دستهای یاوران، که جملگی رسم دلدادگی را می دانند. یاورانی که عارفانه به زندگی نظر می کنند و توانایی و پویایی خود را وامدار عشق و دانایی خویش اند. یاورانی که اندیشه یاوری را در کنار مجتبی رقم زده اند. باری، جامعه یاوری فرهنگی نه نهاد است، نه سازمان، بلکه اندیشه ایست در خدمت رشد و تعالی این سرزمین اهورایی و فرزندان نیکنام و سرافرازش. یاوری زنده است، پویا و پرتلاش است. و این نشاط و حیات را مرهون نیک اندیشی شماست.

پس دستان یکدیگر را عاشقانه تر از گذشته بفشاریم. دانه های مهر و امید را بیفشانیم. باران عشق بباریم. به ایران و فرزندانش بیندیشیم و پیروزمندانه به استقبال آینده برویم که از آن ماست، و حاصل کار امروز ماست.

در ادامه، مجری برنامه، اشعاری از مجتبی کاشانی را قرائت نمود و به تاریخچه مختصری از شکل گیری جامعه یاوری با محوریت مجتبی کاشانی، عثمان محمدپرست و نیکل فریدنی اشاره نمود سپس کلیپی از شخصیت های چهره ماندگار جامعه یاوری پخش گردید. آقای دکتر نواب پور سخنران بعدی همایش مطلب خود را چنین آغاز کرد:

قدر آئینه بدانید چو هست                         نه در آن روز که افتاد و شکست

ایشان در ادامه از اینکه در حیات هنرمندان به آنها ارج نهاده شده و برای آنها بزرگداشت گرفته شده و جامعه یاوری نیز چنین اقدامی را نموده تشکر نمودند و در ادامه به اساتید، یدالله کابلی، احمد رسول زاده و غلامحسین امیرخانی به رسم یادبود هدیه ای تقدیم گردید سپس مجری غزلی از حضرت خواجه شیراز را با تقدیم به این عزیزان قرائت نمود.

تنت به ناز طبیبان نیازمند مباد                            وجود نازکت آزرده گزند مباد

در ادامه از آقای مهندس حسن ماهوتچیان بعنوان مدیر عامل جامعه یاوری درخواست شد تا مطالبی را به عرض حاضرین در سالن برسانند ایشان ضمن خوشامدگویی و تشکر از حضور یاوران گرامی آماری از کارهای انجام شده در سال گذشته جامعه یاوری را به شرح زیر ارائه نمودند:

1ـ احداث 26 مدرسه در ابعاد و مقاطع مختلف تحصیلی

2ـ احداث خوابگاه های شبانه روزی به میزان 7 دستگاه

3ـ احداث 6 باب سالن چند منظوره

4ـ احداث 6 باب حمام روستایی و سرویس های بهداشتی

5ـ دیوارکشی و محوطه سازی برای مدارس ساخته شده

6ـ احداث 3 باب هنرستان کار و دانش

7ـ پیگیری جهت پروژه های کار آفرینی و تأسیس نمونه ای در شیراز

8ـ جلوگیری از ترک تحصیل دانش اموزان مستعد و محروم با اهدای کمک هزینه تحصیلی

9ـ اهدای کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان

10ـ تأمین کمک هزینه کلاسهای تقویتی کنکور برای دانش آموزان سال آخر دبیرستان

مهندس ماهوتچیان در آخر سخنان خود، خبر تشکیل گروه جوانان یاوری را نیز اعلام نمودند همچنین مجری برنامه آقای امیر شهلا به عملکرد جامعه یاوری در روستاهای محروم پرداختند. و به کارنامه درخشان قبول شدگان کنکور اشاره و از آنها دعوت بعمل آوردند تا هدایای خود را از مدیران جامعه یاوری دریافت نمایند.

سپس از مسئولین آموزش و پرورش هرمزگان و خراسان جنوبی که در همایش حضور داشتند قدردانی و به رسم تشکر لوح سپاسی تقدیم عزیزان گردید. در ادامه از قبول شدگان رتبه های یک و دورقمی کنکور تقدیر بعمل آمد.

سخنران بعدی همایش خانم فاطمه النگ(همسر مرحوم مجتبی کاشانی) بودند ایشان در مطالب خود به شخصیت کاشانی و معنای یاوری اشاره کردند. در ادامه دانش آموزان دبستان دخترانه هاجر دوست آباد سرایان از خراسان جنوبی به برنامه هنری خود پرداختند و استاد کیوان ساکت نوازنده تار نیز با همنوازی پیانو سرود ای ایران را اجرا نمودند.

قسمت بعدی همایش، نمایش فیلم کوتاهی از قهرمان تازه وارد جامعه یاوری، سرکار خانم سعیده پورشاه نظری بود که تأثیر بسیار پر احساسی را بر سالن همایش بجای گذاشت و تابلوی پانوشته او به قیمت یک مدرسه خریده شد. سپس استاد عثمان محمدپرست به دوتارنوازی مشغول شدند و بعد از ایشان استاد یدالله کابلی سخنرانی نمودند و نهایتاً گروه موسیقی به هنرنمایی پرداختند.

DVD کامل این مراسم در جامعه یاوری فرهنگی موجود می باشد و عزیزانی که مایل هستند  DVD همایش ها را داشته باشند با جامعه یاوری فرهنگی تماس بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *